Hrvatski radio

Radio Pula

Končar u Uljaniku: razrađujemo plan restukturiranja

09.04.2018.

16:14

Autor: Tatjana Kaštelan

Danko Končar u Uljaniku (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Danko Končar u Uljaniku (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Foto: - / -

Strateški partner Uljanika - Danko Končar jutros je sa svojim timom došao u pulsko brodogradilište kako bi s Upravom i sindikatima obavio početne razgovore o preuzimanju i planu restrukturiranja društva.

Treba dogovoriti prve korake za spašavanje Grupe, kojoj je najvažnija financijska pomoć za nastavak rada i isplatu plaće radnicima, a moguća otpuštanja još nisu na dnevnom redu.

Odabrani strateški partner Danko Končar prvi se put sastao s Upravom u Puli. Predstavio je svoj plan restrukturiranja koji još do kraja treba razraditi.

Nakon višesatnog sastanka s Upravom Uljanika i sindikatima Danko Končar je izjavio kako je Kermes prihvatio načela iz plana restrukturiranja, no kako taj plan treba doraditi.

Država je, podsjetimo, dala jamstvo Uljaniku od 96 milijuna eura kako bi premostio krizu i odabrao partnera, uz čiju bi se pomoć nastavilo poslovanje i održala djelatnost.

Đino Šverko, glavni povjerenik Sindikata metalaca u Uljaniku rekao je kako je sindikat zasad ohrabren jer se Končar i za TESU i za Strojogradnju izrazio da ih razvija a ne zatvara.

Boris Cerovac, povjerenik Jadranskog sindikata u Uljaniku, nakon sastanka je izjavio, kako je važno da radnici ne završe na ulici.

Sindikati se nadaju malom broju radnika s otkazom ugovora o radu kao tehnološkog viška. No, ta točka još nije na redu, do kraja mjeseca o tome će biti upoznati sindikati.

Nakon cjelokupne analize donijet ćemo konačna razmišljanja i prilagoditi ih, rekao je Končar. Taj konačni plan mora prihvatiti Bruxelles zato je ovo najvažnija faza, zaključio je Danko Končar.

Opširnije poslušajte u nastavku.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.