Hrvatski radio

Radio Pula

Konferencija "Korak do kulture"

02.06.2023.

13:37

Autor: HRT

U istom filmu - korak dalje

U istom filmu - korak dalje

Foto: Metamedij / ustupljena fotografija

Konferencija „Korak do kulture“ o pravu na kulturu i potrebama u kulturni osoba s invaliditetom te djece i mladih s teškoćama u razvoju, bit će održana u utorak, 6. lipnja, u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula od 9.30 do 14.15 sati. Aktivnost je dio projekta "U istom filmu - korak dalje", a organizator je pulska udruga Metamedij.


Konferencija će uključivati izlaganja stručnjaka, predstavljanje primjera dobre prakse i sociološkog istraživanja potreba osoba s invaliditetom te djece i mladih s teškoćama u razvoju, kao i panel raspravu, a ujedno će se pružiti uvid u postojeće i predstojeće lokalne i nacionalne kulturne politike te zakonodavni okvir. Od izlagača sudjelovat će zamjenik pravobraniteljice za osobe s invaliditetom Darijo Jurišić, djelatnici pulske škole za odgoj i obrazovanje Vanja Marković i Hrvoje Bogojević, koji je ujedno predsjednik Centra za inkluziju, umjetnost i kulturu – CIUK, sociolog Krešimir Krolo, Daniela Bilopavlović Bedenik iz Muzeja suvremene umjetnosti Zagreb, Valentina Posavec iz Centra za odgoj i obrazovanje Krapinske toplice, Đeni Gobić Bravar iz Arheološkog muzeja Istre, pročelnica Upravnog odjela za kulturu i civilno društvo Grada Pule Emina Popović Sterpin te Vladimir Torbica, pročelnik Upravnog odjela za kulturu i zavičajnost Istarske županije. Panelisti će biti Valent Hrvatin iz pulske Udruge za cerebralnu paralizu te djelatnik Saveza udruga Rojc, učenik OŠ Monte Zaro Deni Brščić, Melisa Osmanović, dopredsjednica Društva distrofičara Istre, ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice Pula Nadia Bužleta i predsjednica Hrvatskog udruženja interdisciplinarnih umjetnika - HUiU Kristina Nefat.


Cilj događaja je senzibilizirati donositelje odluka i osigurati veću potporu prilagodbi kulturnih programa te zajedničkim snagama raditi na stvaranju inkluzivnog okruženja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.