Hrvatski radio

Radio Pula

Konferencija neovisnih europskih kulturnjaka u centru Rojc

25.05.2017.

11:52

Autor: Jana Radić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Društvenom centru Karlo Rojc u Puli održava se Međunarodna konferencija kulturnih centara Europe. U programu će sudjelovati oko 250 kulturnih djelatnika iz Hrvatske i inozemstva, članova Trans Europe Halles mreže.

Trans Europe Halles međunarodna je mreža kulturnih centara koja postoji već više od trideset godina. Osnovali su je u Švedskoj umjetnici i građani koji su željeli napuštene industrijske zone pretvoriti u oaze kulturnog razvoja. Pulski centar Rojc član je ove mreže od 2013. godine, a u iduća tri dana bit će domaćin konferencije na kojoj će se susresti članovi Transeuropean Hallesa.

Središnja tema skupa je "Kultura i zajednica dijeljenja" kaže koordinatorica udruga u Rojcu Irena BoljunčićDanašnji program obuhvaća teorijska predavanja dok će sutra biti usmjeren na praktični dio.

Tijekom konferencije u Rojcu će nastati i vertikalni vrt na kojem će raditi svi sudionici, ističe Boljunčić. Kulturni centri poput Karla Rojca trebali bi biti mjesta inovacije i promocije umjetnosti, a sve to u suradnji s građanima, zaključuju organizatori.

Poslušajte tonski prilog. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.