Hrvatski radio

Radio Pula

Konferencija o korištenju napuštenih prostora u pulskome Rojcu

28.04.2016.

14:46

Autor: Jana Radić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Kako kreativno iskoristiti napuštene gradske prostore te unaprijediti komunikaciju lokalne vlasti i civilnog sektora, bile su neke od tema međunarodne konferencije održane u pulskome Rojcu. Primjere dobre prakse predstavili su urbanisti, arhitekti, dizajneri i aktivisti iz desetak europskih gradova.

Kao bivša vojna zgrada, Društveni centar Karlo Rojc idealno je mjesto susreta onih koji promišljaju kako iskoristiti prostor. Pulska konferencija okupila je sudionike iz cijele Europe, a primjere korištenja napuštenih zgrada predstavili su izlagači iz Berlina, Lisabona, Bordoa, Londona, Ljubljane, Beograda, Zagreba i Pule. Paul Chapman iz londonskog okruga Lewisham pohvalio je ideju pulskoga Rojca.

Inače, konferencija je dio šireg projekta "The origin of spaces", ističe jedan od organizatorica Danijela Poropat.

Na konferenciji su predstavljeni i projekti koji bi trebali pridonijeti revitalizaciji gradskih prostora. Također je otvorena izložba koja prikazuje vizije mogućeg razvoja pulskoga centra Karlo Rojc.

Poslušajte tonski prikaz. 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.