Hrvatski radio

Radio Pula

Konferencija u Rovinju o prometnoj povezanosti Istarske županije

26.11.2018.

09:34

Autor: Mauro Giorgi

Dusko Marusic/PIXSELL

Dusko Marusic/PIXSELL

Foto: - / -

Na relativno maloj površini Istarske županije prosječno dnevno putuje izuzetno velik broj ljudi, zbog čega su prometna povezanost i infrastruktura, te strategija prometnog razvoja, nezaobilazne teme u bilo kojoj priči o budućnosti ove regije.

Pres konferencija na temu "Prometni razvoj i budućnost prometne povezanosti Istarske županije" u organizaciji Glasa Istre, održati će se danas u rovinjskom hotelu Lone. 

O važnosti Istarskog ipsilona za prometni razvoj Istre govorit će ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić, istarski župan Valter Flego, generalni direktor Bina Istre Dario Silić, gradonačelnici Pazina i Buzeta Renato Krulčić i Siniša Žulić. 

U fokusu konferencije naći će se dvije ključne teme, prva se odnosi na tzv. prometnu žilu kucavicu Poluotoka, odnosno Istarski ipsilon, dok se druga bavi širom slikom kad je promet u pitanju, te će se razgovor voditi o budućnosti prometne povezanosti Istarske županije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.