Hrvatski radio

Radio Pula

Konferencija Wine vision u Kaliforniji

12.01.2017.

11:00

Autor: Džana Banić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Među najboljih stotinu vina na svijetu koje je lani proglasio prestižni londonski International wine challenge bilo je, podsjetimo, i ono vinarije Benvenuti iz Kaldira. Nagrađeni su se opet našli na okupu u prosincu ali ovog puta preko oceana - na vinskoj konferenciji Wine vision u Kaliforniji.

Pozivnica za elitni vinski skup u Sonomi county-u u Kaliforniji za vinariju Benvenuti bio je njihov momjanski muškat San Salvatore iz 2011-te koji je proglašen najboljim regionalnim vinom na svijetu u prošloj godini. Iako su se na jednom mjestu okupili najbolji bila je to prilika, kaže Albert Benvenuti, za učenje i predstavljanje novosti u vinskoj industriji i marketingu.

Naša vina imaju svoju priliku na svjetskoj sceni, uvjeren je Albert Benvenuti, nakon upoznavanja sa svjetskom elitom u proizvodnji vina i kušanjem njihovih vina. Kakvoća naših vina je visoka a količine su, sad već dostatne, za njihovo predstavljanje kao butik proizvoda. Ono na čemu sada treba sustavno raditi jer već kasnimo je, zaključuje Bnevenuti, brendiranje domaćih vina po regijama.

 

Više u tonskom prilogu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.