Hrvatski radio

Radio Pula

Konstituirano vijeće Grada Pazina

15.10.2021.

13:01

Autor: Tomislav Šikić

q. konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Pazina (Foto: Grad Pazin/ustupljena fotografija)

q. konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Pazina (Foto: Grad Pazin/ustupljena fotografija)

Foto: - / -

Na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća održanoj nakon prijevremenih izbora konstituirano je Gradsko vijeće Grada Pazina. Za predsjednicu Vijeća izabrana je Enna Peroš iz Možemo!, potpredsjednica je Tanja Gubiša (Možemo!) i potpredsjednik Vedran Ivančić (IDS-HSU-HNS).

Jednoglasno su donesene sve odluke o predsjednici i potpredsjednicima Vijeća.

Na prijevremenim izborima koji su se održali 3.listopada 2021. godine, u raspodijeli mjesta u Gradskom vijeću Grada Pazina sudjeluju sljedeće kandidacijske liste: Možemo!-politička platforma s po 7 vijećničkih mjesta, koalicija IDS-HSU-HNS s po 4 vijećničkih mjesta, HDZ s po 1 vijećničkim mjestom kao i Lista grupe birača Željka Mraka s po 1 vijećničkim mjestom.

Mandatno izborno povjerenstvo verificiralo je mandate sljedećim gradskim vijećnicima/vijećnicama: Sandi Matijašić, Barbara Širol Aleksić, Nikša Peroš, Mirnes Mujić, Iva Bakarčić (Možemo!-politička platforma), Anja Jurčić, Karmen Gašparini i Mirjana Monas (IDS-HNS-HSU), Endi Rimanić (HDZ), Željko Mrak (Lista grupe birača Željka Mraka).

Dnevni red je dopunjen, te je prva odluka koju je jednoglasno donijelo Gradsko vijeće Grada Pazina iznos naknade za rad članova/članica Gradskog vijeća Grada Pazina i članova/članica radnih tijela Gradskog vijeća Grada Pazina.Za predsjednicu Gradskog vijeća naknada će iznositi 1.000,00 kuna mjesečno, naknada za potpredsjednike iznosit će 866,66 kuna mjesečno dok će ostali članovi vijeća dobivati 300,00 kuna po sjednici Gradskog vijeća na kojoj su sudjelovali/e u radu. Predsjednik/ce radnih tijela Gradskog vijeća primat će naknadu od 160,00 kuna, dok će ostali članovi primati iznose od 140,00 kuna po sjednici radnog tijela na kojoj su sudjelovali/e.

Donesena su i rješenja o izboru i imenovanju radnih tijela Gradskog vijeća Grada Pazina pri čemu je utvrđeno da je predsjednik Odbora za statut, poslovnik i upravu, Dean Velenderić, predsjednik Odbora za gospodarstvo, financije i razvoj, Ivan Guštin, predsjednik Odbora za prostorno uređenje, komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša, Sandi Matijašić, predsjednik Odbora za međugradsku i međuopćinsku suradnju Marko Breščić, predsjednica Odbora za društvene djelatnosti, Rosana Guštin, predsjednik Odbora za kulturu, Goran Farkaš, predsjednik Komisije za priznanja i nagrade, Serđo Rigo, predsjednik Odbora za promet, Mirnes Mujić dok je predsjednik Komisije za predstavke i pritužbe Ivica Franković.

Gradonečlnica Grada Pazina, Suzana Jašić, zamjenik gradonačelnice, Dragan Družeta s pročelnicima UO Grada Pazina (Foto: Grad Pazin/ustupljena fotografija)

Gradonečlnica Grada Pazina, Suzana Jašić, zamjenik gradonačelnice, Dragan Družeta s pročelnicima UO Grada Pazina (Foto: Grad Pazin/ustupljena fotografija)

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.