Hrvatski radio

Radio Pula

Korisnicima pulske Gradske knjižnice dostupna e-knjižnica

18.03.2020.

16:08

Autor: Džana Banić

Gradska knjižnica Pula (foto: Duško Marušić/PIXSELL)

Gradska knjižnica Pula (foto: Duško Marušić/PIXSELL)

Foto: - / -

Iako su kulturne i javne ustanove zatvorene, sve ih više svoje usluge ili barem dio njih objavljuje i nudi online. Jedna od njih je i pulska Gradska knjižnica i čitaonica. Zbog trenutačne situacije, u kojoj se ljudima preporučuje što više boraviti u vlastitom domu knjiga je izvrsno društvo.

Slijedi prilog Džane Banić:

-

Korisnicima pulske Gradske knjižnice, ali zbog epidemije koronavirusa i svima ostalima koji to žele, na raspolaganju je online  Talijanska digitalna knjižnica u Istri, ističe knjižničarka Iva Lanča Joldić.

Upute o pristupanju ovim zanimljivim sadržajima nalaze se na mrežnim stranicama knjižnice. Za sada samo za korisnike knjižnice dostupan je e-biblos prva e-knjižnica u Hrvatskoj, naglašava Lanča Joldić.

Inače, obje usluge u pulskoj Gradskoj knjižnici postoje već godinama. Ali čini se kako će sada steći nove poklonike. Jer lako se naviknuti na pogodnost posuđivanje knjige u gluho doba noći ili ne morati voditi brigu kada naslov treba vratiti jer o tome - brigu vodi vaše računalo.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.