Hrvatski radio

Radio Pula

14:20 / 04.03.2020.

Autor: Mauro Giorgi

Korona virus već utječe na predsezonu

foto: Mauro Giorgi/HRT

foto: Mauro Giorgi/HRT

Foto: - / -

Korona virus utjecat će na predsezonu u Istri ali u u cijeloj Hrvatskoj. Ožujak već bilježi minuse, otkazuju se kongresi i javna okupljanja, ali što će biti s Uskrsom još se ne zna. Rezervacije za predsezonu i za sezonu su stale.

Poslušajte prilog Ivane Nežić.

-

 

U pulskim se hotelima strogo prate upute zaštite od korona virusa, zbog njega drastično padaju rezervacije, kaže nam hotelijer Deniz Zembo.

-

"Imamo pad od 67% u prva 2 mjeseca znači to su individualne rezervacije za 6,7,8, mjesec znači korona je napravila štetu ali se nadamo oporavku, znači imat ćemo puno više posla na rezervacijama od 4 mjeseca i mislimo da će Azijsko tržište biti zakinuto za sezonu."

Hotel ima 18 soba, trenutačno je ovdje samo 1 gost. Što nije slučaj u jedinom otvorenom Medulinskom hotelu. Direktorica marketinga tvrtke Manuela Kraljević.

-

"Nismo zabilježili nikakva posebna brisanja rezervacija ili storno rezervacija. Što se tiče glavne sezone ona je i dalje u tijeku , booking ide normalno, možda je nešto manje usporen ali ne očekujemo trenutno, nikakve veće dramatične promjene."

U punom su jeku zimske sportske pripreme. Bez obzira na širenje virusa, Austrijski i Njemački sportaši gosti su medulinskog hotela, oni od posla ne odustaju.

-

"Korona virus nije utjecao na naš dolazak, igra nam veliku ulogu što ste blizu i kao prošle godine, zadovoljni smo s uvjetima i terenima i bez obzira na problem s virusom odlučili smo doći."

-

"Ne marimo za tim previše jer pazimo jako na higijenu, mislimo da za nas to uopće nije opasno."

Ali je opasno za hrvatsko gospodarstvo. Iako je još rano za povlačiti crtu, jasno je da će predsezona bilježit gubitke.

Direktorica TZ Pula Sanja Cinkopan Korotaj ističe.

-

"Predsezona je upitna, ajmo reć stao je booking vidjet ćemo što će biti ali polažemo nade da će zaustaviti se i da će sve onda biti kako treba."

Ostaje nam samo uzdati se u ljepše vrijeme.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.