Hrvatski radio

Radio Pula

Kozlevac: Koncentrirani smo i spremni na početak školske godine

02.09.2020.

16:07

Autor: Tatjana Kaštelan

Osnovna škola Kaštanjer, Pula (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Osnovna škola Kaštanjer, Pula (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Foto: - / -

I u Istri se u skladu s preventivnim mjerama pripremaju najbolji načini rada u školama. Stanje je pod kontrolom, ističu u Stožeru civilne zaštite Istarske županije. Iza nas je sezona koju smo dobro odradili i želimo tako nastaviti – s najmanjom mogućnošću prodora virusa u škole.

Građani znaju da koronavirus nije šala, ali i to ne smijemo smetnuti s uma. Stječemo nove navike i živimo s virusom na način da se od njega štitimo. Škole su sada najvažnije, ističu u Stožeru civilne zaštite Istarske županije.

Pronalaze se najbolja rješenja da se prevenira zaraza. Ali nema mjesta strahu, kaže načelnik stožera civilne zaštite Istarske županije Dino KozlevacNema 'ock downa', koncentrirani smo na početak školske godine. Nastojimo mogućnost ulaska virusa u školske ustanove svedsti na minimum.

Slovenski državljani u Istri mogu 48 sati; to su osobe koje imaju nekretnine. Epidemiološka situacija u Sloveniji nije loša, u pravilu su to stariji ljudi i procjenjuje se da nisu veliki rizik. Mislim da nam neka opasnost od njih ne prijeti, dodaje Kozlevac.

Prevencija je jedino rješenje. Pokazalo se da maske štite od virusa. U slučajevima zaraze, primjerice kod zaraze djelatnika mesnice, kupci odnosno osobe koje su bile u kontaktu s oboljelima, nisu zaražene. Maske nas u svakom slučaju štite. To valja imati na umu.

Spremni smo na teže scenarije, a nadamo se najboljemu, ističe Dino Kozlevac, i poziva građane da ustraju i da se stalno štite od virusa. Jer u svakom slučaju i pogledu, valja ostati pozitivan.

Opširnije poslušajte u nastavku.

Kozlevac: Koncentrirani smo i spremni na početak školske godine

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.