Hrvatski radio

Radio Pula

14:11 / 08.09.2017.

Autor: Petra Neujner Geržinić

Krajem rujna zatvara se dio pulske obilaznice

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Radovi na pulskoj obilaznici dužine oko 2,2 kilometra napreduju predviđenom dinamikom. 20. rujna očekuje se završetak dijela s rotorom na Šijanskoj.. Unatoč prethodnim najavama izgradnja oko medulinskog rotora, zatvorit će ulaz u Pulu iz smjera Medulina, Premanture, Šišana i Ližnjana.

Unatoč jakoj turističkoj sezoni i gustom prometu, radovi su izvođeni prema planu. I nije bilo zatvaranja prometnice. No, s obzirom na dugo, toplo i sušno ljeto, krajem godine očekuje se duže kišno razdoblje, pa je struka predložila u sljedećoj fazi radova - zatvaranje prometnice, kaže nadležni gradski pročelnik Giordano Škuflić.

I naravno, očekuje se i povećan broj turista za vrijeme božićnih i novogodišnjih blagdana. Stoga se radovi radi veće i brže protočnosti vozila planiraju završiti do kraja studenog.  Ljetna turistička sezona je pri kraju, očekuje se još utrka IRONMAN, 18.  rujna, nakon čega se zatvara prometnica i kreću radovi, ističe Škuflić.

Velike gužve ipak se mogu očekivati u jutarnjim i popodnevnim satima, odnosno u vrijeme dolaska na posao i odlaska s posla, odnosno izlaza iz Grada. Sljedećih dva mjeseca stoga se preporuča građanima prije svega okolnih mjesta, ali i onima iz Pule - naoružajte se strpljenjem, a po potrebi i planom grada.