Hrvatski radio

Radio Pula

12:25 / 25.07.2019.

Autor: Tatjana Kaštelan

Krao od bicikala do automobila - priveden kradljivac na umaškom području

(foto: Borna Filić/PIXSELL)

(foto: Borna Filić/PIXSELL)

Foto: - / -

Policija je privela kradljivca koji je u proteklih desetak dana, uglavnom noću, na području Bašanije, Zambratije i okolice, provaljivao u vikend kuće i apartmane. Riječ je o poljskom državljaninu koji je na umaškom području krao bicike, mobitele, automobile...

Umaška je policija, u suradnji s kriminalističkim sektorom PU istarske , nakon istraživanja utvrdila sumnju da je 51-godišnji poljski državljanin počinio jedanaest kaznenih djela na području Bašanije, Zambratije i okolice.

Riječ je o, kako navodi policija, šest teških krađa i pet krađa. A puno toga je ukrao. Bicikle, ruksake sa stvarima za plažu i dokumentima, novac, nakit, mobitele, novčanike, satove... A na parkiralištu je s ukradenim ključem čak prisvojio automobil. I ne samo jedan, već tri.

Policija je pronašla sva tri vozila i vratila ih vlasnicima. Osumnjičeni je po dovršetku kriminalističkog istraživanja noćas priveden u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.