Hrvatski radio

Radio Pula

15:04 / 04.11.2016.

Autor: Džana Banić

Kreativci iz cijele zemlje u Puli

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Jutros je u Domu hrvatskih branitelja otvoreno ovogodišnje izdanje Hand made festivala na kojem se okupilo više od 200 izlagača iz cijele Hrvatske. Posjetitelji mogu razgledati umjetničke i uporabne predmete, suvenire te kušati tradicijsku hranu i koristiti različite obrtničke usluge

Hand made fest prilika je da kreativci iz cijele Hrvatske izađu u javnost sa svojim ostvarenjima i iskušaju bilo tržišta. Mnogima od njih upravo je ova manifestacija dala vjetar u leđa i ohrabrila ih da se upuste u poduzetničke vode, kaže Lela Blekić iz udruge Razvoj koja je organizator manifestacije.


Hand made festival najveća je takva manifestacija u zemlji na kojoj se uz bogatu ponudu ukrasnih i uporabnih predmeta može vidjeti i kako oni nastaju. Dok roditelji razgledaju sajam mališani mogu pohađati neku od radionica i nešto korisno naučiti.

U sklopu manifestacije večeras u 20 sati, na potpuno zamračenom pulskom Forumu, u zrak će biti pušteno 500 lampiona a prihod od njihove kupnje će ići u humanitarne svrhe. Hand made fest otvoren je danas do 20 sati, a sutra i u nedjelju od 9 do 20 sati.

 

Više u tonskom prilogu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.