Hrvatski radio

Radio Pula

Kreativne i plesne radionice u Gerontološkom centru Vila Trapp

06.11.2016.

19:00

Autor: Nives Kalebić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Gerontološki centar Vila Trapp koji djeluju u sklopu pulskog Doma za starije osobe Alfredo Štiglić, uz ostalo organizira i kreativne i plesne radionice. Na njih se mogu javiti svi zainteresirani građani stariji od 60 godina. Svrha je, kroz ples i kreativan rad, oplemeniti život osoba starije dobi.

Kreativne i plesne radionice dio su mnogobrojnih aktivnosti koje provodi pulski Gerontološki centar Vila Trapp. Plesna radionica, pod vodstvom Rosemarie Miletić počela je u četvrtka, no prijave su i dalje otvorene. Radionice se održavaju četvrtkom u terminu od 15 i 30 do 17 i 30, a mogu ih pohađati i građani koji nisu dosad bili tjeleseno aktivni. 

Kreativne radionice počinju pak, idućeg utorka, održavat će se utorkom od 15 i 30 do 17 i 30, a vodit će ih, kaže socijalna radnica Gerontološkog centra Vila Trapp Doris Ivanković, slobodna umjetnica Ljiljana Radolović.


Zainteresirani polaznici mogu biti i mlađi od 60 godina, a javiti se mogu u Vilu Trapp u Budicinovoj ulici 11 na Verudi, ili na broj telefona 099 323 0587. Inače Gerontološki centar Vila Trapp otvoren je prošle godine od kada pruža usluge Dnevnog boravka, Pomoći u kući, a organizira i savjetovanja i tribine.

Uz to pruža i usluge cjelodnevnog boravka za osobe starije od 65 godina, koji tamo borave od 7 do 15 sati, za cijenu od 760 kuna mjesečno, uz doručak, ručak, terapije, vježbanje, šetnje zaključila je Doris Ivanković.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.