Hrvatski radio

Radio Pula

Kreće jači razvoj cikloturizam u Istri

04.08.2013.

10:07

Autor: Nives Kalebić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Istra kreće u jači razvoj cikloturizma koji je i Strategijom razvoja turizma definiran kao jedan od ključnih turističkih proizvoda u budućnosti. Na Poluotoku se osniva tvrtka koja će se baviti cikloturizmom, a u ponudi se nude i posebni bike hoteli namijenjeni biciklistima.

Razvojem ovakvog turizma stvaraju se preduvjeti za povećanje broja noćenja u pred i posezoni za čak 450 tisuća. S više od 60 milijuna aktivnih biciklista u Europi, cikloturizam je jedan od ključnih proizvoda na kojima će se temeljiti daljnji razvoj i podizati konkurentnost turizma, ističu u Ministarstvu turizma.

Na Poluotoku se na jesen osniva posebna tvrtka takozvani DMC koja će se, kaže županijski pročelnik za turizam Branko Curić, baviti razvojem biciklističke infrastrukture.

U Umagu i Novigradu sada ima sedam bike hotela, koji nude posebne sadržaje za bicikliste na jednom mjestu, kaže Bernard Musulin, voditelj destinacijskih projekata klastera sjeverozapadne Istre.

Strategijom razvoja turizma cikloturizam je definiran kao jedan od ključnih turističkih proizvoda te je predviđeno jačanje tog oblika ponude. S obzirom na to da je glavni cilj produžiti turističku sezonu, a to se cikloturizmom može, planiraju se, kažu u Ministarstvu turizma, što prije stvoriti uvjeti za daljnji i brži razvoj ove turističke ponude.

Više poslušajte u tonskom prilogu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.