Hrvatski radio

Radio Pula

15:03 / 28.10.2021.

Autor: Tomislav Šikić

Kredit za prometnicu u Industrijskoj zoni Vodnjana

Zona Galižana (Foto: Grad Vodnjan/ustupljena fotografija)

Zona Galižana (Foto: Grad Vodnjan/ustupljena fotografija)

Foto: - / -

Vijećnici Grada Vodnjana na 6. sjednici Gradskog vijeća, održanoj u srijedu 27. listopada jednoglasno su usvojili Odluku o zaduživanju Grada za financiranje projekta "Industrijska zona - Galižana - Prometnice s komunalnom infrastrukturom“ u iznosu od 4 milijuna kuna.

Projekt izgradnje prometnice sa svom prometnom infrastrukturom provodi se u sklopu ITU mehanizma koji se sufinancira sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj putem Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. Ugovorom je određena ukupna vrijednost projekta u iznosu od 6.842.290 kuna, dok bespovratna sredstva iznose 5.815.947 kuna. Postupak javne nabave Grad Vodnjan je pokrenuo u kolovozu 2021. godine, a procijenjeno razdoblje provedbe investicije je pet mjeseci od dana uvođenja u posao odabranog izvođača.

- Zaduživanje Grada nužno je zbog pokrivanja financijskog jaza koji će nastati u razdoblju između nastanka troška i isplate sredstava od strane nadležne institucije. Dugoročni kunski kredit kod Zagrebačke banke d.d. uzima se uz suglasnost Vlade Republike Hrvatske (Ministarstvo financija) uz rok otplate od 5 godina i uz nominalnu kamatnu stopu od 1,2 %. Ukupan iznos kamata iznosit će 150.092 kuna - pojasnila je Kristina Buršić, pročelnica p.o.gradonačelnika Upravnog odjela za opću upravu, gospodarstvo, EU projekte i javnu nabavu.

Jednoglasno je donesena i odluka o prihvatu ponuda i sklapanja ugovora o prodaji sedam nekretnina u vlasništvu Grada koje su na natječaju 21. listopada 2021. godine postigle ukupnu cijenu od 344.154 eura. Također, donesena je i odluka o raspisivanju novog natječaja za prodaju nekretnine na području Poslovne zone Vodnjan sjever. Riječ je o 2338/21832 dijela katastarske čestice broj 4018/1 u k.o. Vodnjan čija je početna cijena 87.400 eura. Grad Vodnjan zaprimio je nekoliko ponuda za kupnju nekretnina u svom vlasništvu, a početna cijena utvrđena je temeljem procjene vrijednosti ovlaštenih sudskih vještaka.

Aktualnom sazivu Upravnog vijeća Pučkog otvorenog učilišta Vodnjan mandat istječe 30. listopada 2021. godine, pa su gradski su vijećnici usvojili rješenje o imenovanju članova na novi četverogodišnji mandat. Za članove UV-a Učilišta izabrani su Eric Ušić, Ana Šterpin Zagoranski i Sandra Franjul iz Vodnjana, Nikola Škoko iz Peroja te Luana Moscarda iz Galižane. 

Izvještaj o Godišnjem planu i programu rada Dječjeg vrtića Petar Pan za pedagošku 2020./2021. godinu podnijela je Daniela Vitasović-Uršić, ravnateljica predškolske ustanove.

Sjednica Gradskog vijeća Vodnjana (Foto: Grad Vodnjan/ustupljena fotografija)

Sjednica Gradskog vijeća Vodnjana (Foto: Grad Vodnjan/ustupljena fotografija)

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.