Hrvatski radio

Radio Pula

Krenula izgradnja odvodnje i vodoopskrbe na području Velog Vrha i Šijane

06.06.2023.

10:45

Autor: HRT

Bunarska ulica/Pula

Bunarska ulica/Pula

Foto: Grad Pula / ustupljena fotografija

Nakon što je jučer označena trasa i uveden izvođač radova u posao, danas kreću radovi na izgradnji kanalizacije na području naselja Veli Vrh i Šijana u sklopu EU projekta Pula centar.

Na području naselja Veli Vrh i Šijana sada će se izgraditi gotovo 8.500 metara sustava javne odvodnje i tri crpne stanice te 3.449 metara vodoopskrbne mreže. Ovom investicijom na sustav javne odvodnje priključit će se 280 kućanstava, čime će 780 stanovnika dobiti kanalizaciju.


Odvodnjom i vodoopskrbom na području Mjesnog odbora Veli Vrh bit će obuhvaćene Vodnjanska cesta, Petrovićeva ulica, Ulica Fojba, Paganorska ulica, Bunarska cesta, Paduljski put, Belasova ulica, Tivolski put i Ulica Braće Leonardelli, a u Šijani Benčićeva ulica, Ulica Sv. Jurja, Labinska ulica i Industrijska ulica.


Procijenjena vrijednost nabave je 4.815.645,63 eura bez PDV-a, od čega se na odvodnju odnosi 3.762.691,62 eura bez PDV-a, a vodoopskrbu 1.052.954,01 eura bez PDV-a.


Radovi će započeti u Bunarskoj ulici, od kućnog broja 87, te je na tom području predviđena privremena regulacija prometa postavljanjem privremene prometne signalizacije prilagođena potrebama gradilišta.


Predviđeni rok trajanja radova je 540 dana.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.