Hrvatski radio

Radio Pula

Krenuo novigradski Vinski vlakić

10.06.2021.

15:05

Autor: Tomislav Šikić

Foto: Udruga vinara Novigrad/ustupljena fotografija

Foto: Udruga vinara Novigrad/ustupljena fotografija

Foto: - / -

"Vinski vlakić" (Novigrad-Cittanova Wine Trail) povezao je u srijedu 9. lipnja prve putnike ove sezone. Deset gostiju iz Rusije, Nizozemske, Velike Britanije i Austrije ukrcalo se na vlakić te krenulo u obilazak tri vinarije – Pervino, Ghira Winery i Vina Demark.

U vinariji Pervino gosti su kušali malvaziju basic, malvaziju odležanu i teran. Vinarija Demark doprinijela je okusima malvazije iz betona, rosea i terana, a Vinarija Ghira pripremila je muškat bijeli, Ghiru Torturu,  Ghiru Maduru malvaziju iz amfore i Ghiru Riquertz, mješavinu terana, merlota i cabernet sauvignona. 

Uz sve su se kušali i zalogaji koji su upotpunili vinsku priču.

Začetnik i organizator "Vinskog vlakića" je Udruga vinara Novigrad, a odvija se uz podršku Turističke zajednice Novigrad i turističkih agencija.

Vlakić će tijekom cijele sezone voziti svake srijede od 16 do 19 sati.

 

 

Galerija
Foto: Udruga vinara Novigrad/ustupljena fotografija, Foto: -/-
Foto: Udruga vinara Novigrad/ustupljena fotografija, Foto: -/-Foto: Udruga vinara Novigrad/ustupljena fotografija, Foto: -/-Foto: Udruga vinara Novigrad/ustupljena fotografija, Foto: -/-Foto: Udruga vinara Novigrad/ustupljena fotografija, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.