Hrvatski radio

Radio Pula

Kruzeri u Pulu dovode sedam tisuća putnika

14.05.2016.

14:55

Autor: Jana Radić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ove sezone u pulsku će luku pristati 9 brodova na kružnim putovanjima, takozvanih kruzera. Očekuje se da će s njima stići oko 7 i pol tisuća putnika. Prvi kruzer stigao je u ožujku, a posljednji će u pulsku luku uploviti krajem studenog što znatno produžuje i turističku sezonu.

Sezona dolaska brodova na kružnim putovanjima ove je godine u Puli počela nešto ranije nego inače -u ožujku. Do konca studenog očekuje se 20-ak uplovljavanja , a u pulskoj Lučkoj upravi očekuju dobru turističku sezonu kada bi brodovima na kružnim putovanjima trebalo stići više od 7 tisuća putnika kao rekordne 2007-me godine. 

Dobra kruzing sezona naznaka je da bi pulska luka u budućnosti mogla biti spremna za prihvat većih kruzera.Inače ove će sezone u pulsku luku pristajati i tri linijska broda, dva koja će Pulu spajati s Venecijom, a jedan s Trstom. Uz to u pulskoj Lučkoj upravi intenzivno se radi na uređenju nove obale prema Velom Vrhu.

Nakon spajanja Riječkog gata s platoom Aci-ja i nasipavanja dijela obale prema Velom Vrhu, trenutačno se nasipava obala prema lučici Mandrač i to kamenom s gradilišta pulske Opće bolnice. No kada će cijela obala biti uređena uvelike ovisi o raspoloživim financijskim sredstvima, zaključio je Zoran Peruško, glasnogovornik pulske Lučke uprave.

Poslušajte tonski prikaz. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.