Hrvatski radio

Radio Pula

Kulturna događanja u Istarskoj županiji

29.09.2016.

12:11

Autor: Jana Radić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Do petka 30. rujna se u Pazinu održava Međunarodni festival slikovnica. Pisci i ilustratori iz Njemačke, Kine, Irana, Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske predstavljaju svoja izdanja, a posjetitelji mogu sudjelovati i na brojnim radionicama pisanja i slikanja.

Povodom obilježavanja Dana svetog Mihovila u mjesnom odboru Gregovica u Puli u suradnji s Arheološkim muzejom Istre predavanje će u 18 i 30 održati arheolog Željko Ujčić. Tema će biti "Ranokršćanske i ranosrednjovijekovne crkve na području Gregovice u kontekstu urbanističkog razvoja Pule."

O povijesti istarskoga kraja moći će se doznati i na izložbi koja je prije sat vremena otvorena u Žminjskoj kuli. Izložene su arhivske fotografije spaljenih sela koja su tijekom Drugoga svjetskog rata na području nekadašnje Julijske krajine djelomično ili potpuno spalile nacističke i fašističke postrojbe. Bit će prikazan i film Elvisa Lenića „9. januar" te svjedočanstava preživjelih koja su prikupljena tijekom istraživanja. Dio je to projekta koji je realiziran u suradnji s Upravnim odjelom za kulturu Istarske županije.

Poslušajte tonski prikaz. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.