Hrvatski radio

Radio Pula

Kulturno ljeto u istarskim mjestima

03.08.2016.

14:15

Autor: Jana Radić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U jeku smo turističke sezone pa i kulturno-zabavnih događanja na poluotoku ne manjka. Uz već provjerene manifestacije u većim istarskim gradovima, domaći i njihovi gosti zabavu mogu pronaći i u manjim mjestima.

Vodnjansko ljeto idućih dana nudi koncerte, ali i degustaciju tradicionalnih proizvoda. Već večeras na središnjem vodnjanskom trgu nastupa popularna slovenska pjevačica Nina Pušlar, dok će u subotu tamošnji Ekomuzej ponuditi posjetiteljima putovanje u prošlost uz zaboravljene običaje te degustaciju izvornih jela.

Općina Medulin također ima bogat ljetni program. Sutra će u Pješćanoj uvali posjetitelji moći uživati u folkloru, a ispred novoobnovljenog medulinskog Mlina bit će predstava o povijesti mjesta.

Rakljansko kulturno ljeto već je u tijeku, a vrhunac je ovoga vikenda kad će se održati folklorna manifestacija "Rakalj u srcu".

Fažana ove subote ima feštu od srdela. Kako kaže direktorica tamošnje turističke zajednice Melita Peroković gosti najviše vole upravo spoj tradicije i gastronomije. Romantične Bale od preksinoć nude jazz festival. Večeras nastupaju Melita Lovričević ansambl i skupina Veja.

Poslušajte tonski prikaz.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.