Hrvatski radio

Radio Pula

Kvaliteta mora u Istri

08.07.2015.

11:06

Autor: Jana Radić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na većini istarskih plaža zabilježena je izvrsna kakvoća mora za kupanje. Rezultati su to ispitivanja koje je proveo Zavod za javno zdravstvo Istarske županije od 29. lipnja do 4. srpnja na 203 mjernih mjesta od Savudrije do Brseča.

Na 196 lokacija, odnosno u 96,55% uzoraka zabilježena je izvrsna kakvoća mora za kupanje, na 6 mjesta dobra je kakvoća mora ili more primjereno za kupanje sport i rekreaciju dok je na jednom mjernom mjestu zabilježena zadovoljavajuća kakvoća. Riječ je o plaži Hotela Croatia u Dugoj uvali. Upravo je u Općini Marčana krajem lipnja zabilježeno iznenadno onečišćenje mora što je rezultiralo nezadovoljavajućom kakvoćom mora za kupanje, no budući da je to prva takva ocjena u sezoni, ona ne ulazi u statistiku, pojašnjavaju iz Zavoda za javno zdravstvo. Tijekom uzorkovanja zabilježena je i temperatura mora koja je bila od 20 do 25 stupnjeva Celzijevih. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.