Hrvatski radio

Radio Pula

Labin - obnavlja se srednja škola Mate Blažina

12.07.2017.

18:31

Autor: Elvira Tripović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Labinska srednja škola Mate Blažine u sljedećim će tjednima biti poprište velikih radova. Potpisan je ugovor o energetskoj obnovi ove škole vrijedan više od pet milijuna kuna a radovi počinju već idući tjedan.

Projekt obnove labinske srednje škole koja broji sedam stotina i 65 učenika financiraju s po 30 posto Istarska županija i Europski fond za regionalni razvoj a  preostalih 40 posto  Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.Ugovor o početku radova potpisao je župan Valter Flego .Labinska srednja škola  zadovoljila je kriterije Javnog poziva na dostavu projektnih prijedloga za "Energetsku obnovu zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja“ iz Operativnog programa "Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.", kojeg je objavilo Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja. Ravnatelj labinske srednje škole Čedomir Ružić podsjeća i da je Istarska županija prethodno izdvojila milijun kuna za obnovu krova školske radionice a planirano je i još milijun kuna za sanaciju oborinske kanalizacije škole. Unutarnji radovi na instalacijama  bit će dovršeni do početka školske godine a oni vanjski, odnosno  obnova ovojnice škole i oborinske kanalizacije te  završetak cijelog projekta  očekuju se na proljeće iduće godine.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.