Hrvatski radio

Radio Pula

Labin slavi Dan Grada

13.08.2015.

15:55

Autor: Branko Biočić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nizom događanja, Labin cijeli tjedan obilježava Dan grada, a proslava će završiti u ponedjeljak svečanom sjednicom Gradskoga vijeća. Ovaj je tjedan događanjima najbogatiji u cijelom Labinskom kulturnom ljetu, jer se istodobno održavaju programi Labin Art Republike i Dana grada.


U Gradskoj galeriji Labin otvorena je skupna izložba Stereoartypes, a sinoć je ispred Galerije i Narodnog muzeja predstavljena knjiga labinske konceptualne umjetnice Xene L. Županić pod nazivom "Yztok Zapada" uz prigodan performans naziva "Halt". Prvo od mnogobrojnih glazbenih događanja, koja će svakako obilježiti drugu polovicu tjedna, je koncert legendarne riječke vokalne skupine Putokazi. Nastup ove magične grupe, koja je pod vodstvom neumorne Mirande Đaković već 30 godina nepresušni izvor najboljih vokalnih talenata Rijeke i Primorja, počinje večeras u 21 i 30 na Špini, već uobičajenom mjestu za glazbena i scenska događanja u sklopu Labin Art Republike. Prije toga ispod Gradske lože u 20 sati bit će otvoren 19. Labinski uzlet likovnosti.

Ta tradicionalna izložba domaćih likovnih umjetnika moći će se razgledati do 18. ovog mjeseca, a radovi će, osim ispod Lože, biti izloženi i u crkvici svetoga Stjepana. Petak, 14. kolovoza, rezerviran je za koncert ozbiljne glazbe iz ciklusu "Klasično ljeto". Večer klavira, labinskoj će publici darovati talijanski pijanist Alfredo Tisocco, a koncert počinje u 21 sat u crkvi Rođenja Blažene Djevice Marije u labinskom starom gradu. Najveći broj posjetitelja, starogradska jezgra ipak očekuje u subotu, 15. kolovoza, kada se velikom feštom obilježava Noć grada Labina. Mnoga događanja bit će u cijelome gornjem Labinu, od Špine gdje će se najviše okupiti mladi, preko šetališta San Marco koje je već godinama rezervirano za starije posjetitelje i ljubitelje tradicionalne zabave, do Titovog trga gdje se očekuje vrhunac večeri, ali i cijelog tjedna.

Naime, s glavne pozornice Labinjanima će zapjevati jedan od najvećih zabavljača hrvatske estrade Dražen Zečić, a prije i nakon njegova nastupa publiku će na nogama i plesnom podiju držati najbolji istarski cover pop-rock bend, domaćoj publici dobro znani i vrlo dragi The Night Express.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.