Hrvatski radio

Radio Pula

Labin - značajna ulaganja u infrastrukturu

02.11.2017.

13:31

Autor: Nives Kalebić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Do kraja ove godine trebala bi biti dovršena obnova ceste od Podlabina prema starom gradu u Labinu. Radovi obuhvaćaju i rekonstrukciju komunalne infrastrukture uspona Aldo Negri. U Labinu je planirana i rekonstrukcija centralnog dječjeg vrtića "Pjerina Verbanac" te područne škole na Katurama.

Radovi na obnovi uspona Aldo Negri, između Podlabina i Starog grada teku prema planu. Rekonstrukcija je bila potrebna jer su se takozvane granate kockice kojima je ulica popločena, uslijed tereta uništile. Cesta se neće urediti samo površinski, pa je na proljeće izgrađen novi pločnik sa svom pratećom infrastrukturom, a nakon zavšetka turističke sezone počela je druga faza rekonstrukcije, kaže gradonačelnik Labina Valter Glavičić.

Uz ovaj projekt, Labin je prije tri dana potpisao ugovor s Fondom za energetsku učinkovitost o financiranju rekonstrukcije centralnog dječjeg vrtića "Pjerina Verbanac" gdje će se zamjeniti bravarija, urediti stražnja fasada i popraviti krovište. Gradonačelnik Glavičić ističe kako su dobivena i sredstva za uređenje područne škole na Katurama.

Ove su godine u Labinu podijeljeni i besplatni udžbenicima učenicima od 1. do 4. razreda osnovnih škola, a gradonačelnik Glavičić ističe kako se iduće godine besplatni udžbenici planiraju osigurati i svim učenicima do 8. razreda. Uz to uskoro bi trebala početi i nadogradnja dječjeg vrtića Glorija, pa bi već u siječnju iduće godine sva labinska djeca imala osigurano mjesto u vrtiću.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.