Hrvatski radio

Radio Pula

Lactalis prodavao mlijeko za bebe sa salmonelom

14.01.2018.

15:49

Autor: HTV

Lactalis prodavao mlijeko za bebe sa salmonelom

Lactalis prodavao mlijeko za bebe sa salmonelom

Foto: - / -

Više od 12 milijuna kutija mlijeka u prahu za bebe u 83 zemlje povučeno je iz prodaje zbog skandala sa salmonelom u koji je uključena francuska mliječna tvrtka Lactalis. Proizvodi su opozvani u prosincu, nakon što je u tvornici utvrđena prisutnost te bakterije.

Tužbe su podnijeli roditelji čija su se djeca razboljela nakon konzumacije tog mlijeka. U Francuskoj je prijavljeno 35 slučajeva trovanja beba salmonelom. Još je jedan slučaj evidentiran u Španjolskoj, a u Grčkoj se čekaju nalazi o potencijalnoj zarazi dojenčeta. Udruge koje zastupaju žrtve smatraju da su vlasti neprecizno procijenile točan broj zaražene djece. Direktor Lactalisa Emmanuel Besnier je obećao odštetu obiteljima, istaknuvši da će biti provedena detaljna istraga. 

Mnogi lanci supermarketa priopćili su da su prodavali Lactalisovu hranu za dojenčad i nakon opoziva. Lactalis će povući sve mliječne proizvode za djecu bez obzira na datum proizvodnje i mjesto prodaje, a to se posebno odnosi na supermarkete i drogerije. Cilj je ovog radikalnog koraka jednostavan: izbjegavanje rizika uzrokovanog ljudskom pogreškom", poručio je francuski ministar financija Bruno Le Maire.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.