Hrvatski radio

Radio Pula

LAGUR "Istarska batana" - 11 milijuna kuna za projekte vezane uz ribarstvo

24.11.2017.

14:25

Autor: Elvira Tripović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Više od 11 milijuna kuna nepovratnih sredstava iz Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo na raspolaganju je lokalnim zajednicama te udrugama, poduzećima i ustanovama tijekom sljedeće dvije godine na području južne Istre. O tome su u Rovinju su govorili predstavnici LAGUR-a "Istarska batana".Lokalna akcijska grupa u ribarstvu "Istarska batana"  sredstava će usmjeriti na finaciranje  projekata vezanih za  održivi razvoj ribarstva na području, Rovinja, Vodnjana, Bala, Barbana, Fažane, Kanfanara, Ližnjana, Marčane, Medulina i Svetvinčenata, odnosno gradova i općina uključenih u spomenuti Lagur. Cilj je potaknuti prepoznatljivost  ribarske tradicije, ribe i ribljih proizvoda. Kroz manifestacije kao što su primjerice ribarske večeri  ili putem programa edukacije djece u vrtićima u učenika osnovnih i srednjih škola. Tu su i projekti vezani za zaštitu okoliša a najznačajniji dio odnosi se, kaže voditeljica Lagura Istarska Batana Katja Ereš na oovećanje gospodarske konkurentnosti subjekata u ribarstvu i djelatnosti povezanih s ribarstvom. Prvi natječaji bit će u siječnju 2018. godine i to za manifestacije tijekom 2018-te . Najveći iznos po projektu je 25 tisuća eura, naglasila je još Katja Ereš.
Voditeljica Lagura Katja Ereš kaže i kako će najviše novca dobiti projekti koji će se temeljiti na povezivanju primjerice ribara, ugostitelja i turista odnosno građana.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.