Hrvatski radio

Radio Pula

Ljetna oluja protutnjala Istrom

29.06.2017.

13:40

Autor: Elvira Tripović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Diljem Istre, osobito duž sjeverozapadne obale od Umaga do Novigrada, otklanjaju se posljedice sinoćnjeg nevremena ali i zbrajaju štete. Stradala su stabla, oštećeni brojni krovovi, komunalna oprema, automobili.

Olujno nevrijeme zahvatilo je sinoć Istru. Najprije područje Umaga, Novigrada i Buja a zatim nešto kasnije Poreča, Pule, Pazina, Buzeta i Labina. Vatrogasci i djelatnici dežurnih službi odmah su izlazili na intervencije te nije bilo prekida prometovanja ili dužih zastoja u prometu. Vjetar je oborio stoljetni hrast u Dajli, na moru su divljale pijavice. Zbog pada drva na dalekovod ili strujnu mrežu bez električne energije ostajali su potrošači na području Umaga, Buja i Novigrada i dijelova Poreča. Dežurne ekipe Elektre su na terenu i uklanjaju kvarove, potpuna normalizacija očekuje se tijekom dana. Ipak, more još ne miruje pa je na nekim plažama, u Rovinju primjerice, istaknuta crvena zastava kao znak zabrane kupanja zbog velikih valova.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

3 dana

Pulska noć

Pulska noć