Hrvatski radio

Radio Pula

Lokalni program za mlade Grada Pule

18.11.2015.

13:58

Autor: Jana Radić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Grad Pula i Udruga ZUM počeli su provoditi projekt Lokalni program za mlade grada Pule. Službeno predstavljanje projekta održano je u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula uz prisustvo članova udruge, predstavnika lokalne vlasti i pulskoga sveučilišta.

"Kome treba lokalni program za mlade?", diskusija je kojom je počeo projekt na kojem surađuju Udruga za mlade ZUM i Grad Pula, a financiran je sredstvima Europske unije. Namjera je da mladi više participiraju u odlukama koje ih se tiču, a uz pomoć nove strategije to bi se trebalo i ostvariti.

Kako bi se kreirala održiva strategija utemeljena na stvarnim potrebama mladih u Puli, održat će se i set radionice „Od ideje do rješenja" namijenjene mladima od 15 do 30 godina, s područja Pule. Na radionicama će se raditi na mapiranju potreba i mladih u Puli te iznošenju rješenja na probleme mladih u lokalnoj zajednici. Kako poručuju iz udruge ZUM ovom će prigodom biti govora o politici za mlade, Strukturiranim dijalogom te procesima donošenja odluka na lokalnoj razini.

Teme radionica su: obrazovanje i usavršavanje, položaj na tržištu rada, zdravlje i zdravstvena zaštita, aktivno sudjelovanje mladih, kultura i slobodno vrijeme te ranjive skupine mladih i njihovo uključivanje u društvo.

Prijave se primaju najkasnije do petka 20. studenoga 2015 ili dok se sva mjesta ne popune. Više informacija može se pronaći na mrežnim stranicama udruge ZUM. 

Poslušajte razgovor s Vlastom Vujačić, predsjednicom udruge ZUM.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.