Hrvatski radio

Radio Pula

Manifestacija "Pazi što jedeš" u Puli

08.11.2015.

15:46

Autor: Džana Banić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U pulskom Domu hrvatskih branitelja danas završava manifestacija "Pazi što jedeš", koju već petu godinu zaredom organiziraju Etnografski muzej Istre iz Pazina i Udruga istarski eko proizvod. U samo pet godina, ta je manifestacija postala prepoznatljiva i rado posjećena.

Manifestacija je popularna, ponajviše zahvaljujući bogatom i raznolikom sajmu na kojem izlažu isključivo certificirani ekološki proizvođači, kaže voditelj tog dijela programa i sam ekološki proizvođač Dorian Siljan.

Iz Međimurja je na sajam, sa svojim različitim vrstama integralnog brašna, stigla i Slavica Šegović. Na svom se OPG-u bavi, osim ekološkom, i biodinamičnom proizvodnjom:

Stručni dio manifestacije "Pazi što jedeš" ove je godine posvećen tržnicama. Što i kako jedemo velika je i sve važnija tema, a Etnografski muzej Istre želi biti društveno angažiran, istaknula je njegova ravnateljica Lidija Nikočević.

O tome govori i Svjetska zdravstvena organizacija kad zagovara povratak tradicionalnom načinu prehrane, pogotovu onom mediteranskom. Budući da smo turistička zemlja, takve namirnice trebali bismo što više nuditi i našim gostima. Potražnja za njima na tržištu je sve veća pa to može biti i snažan zamašnjak daljnjem razvoju ekološke proizvodnje u Hrvatskoj.

Poslušajte prilog. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.