Hrvatski radio

Radio Pula

Marinko Škare dobitnik državne nagrade za znanost za 2014. godinu

22.10.2015.

15:29

Autor: Radio Pula

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Prof. dr. sc. Marinko Škare s Fakulteta ekonomije i turizma 'Dr. Mijo Mirković' Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli nagrađen je u kategoriji godišnje nagrade za znanost, za značajno dostignuće u području društvenih znanosti - ekonomije.

Odbor za dodjelu državnih nagrada za znanost donio 28. rujna Odluku o dodjeli državnih nagrada za znanost za 2014. godinu trideset i jednom znanstveniku u četiri kategorije. Državna nagrada za znanost najviše je priznanje za znanstvena dostignuća.

Prof. dr. sc. Marinko Škare objavio je veliki broj radova u uglednim međunarodnim časopisima kojima se uspješno uključio u međunarodnu raspravu o aktualnim teorijskim problemima neoklasične škole ekonomske misli i to kritičkim pristupom te ekonometrijskim propitivanjem veza između triju bitnih makroekonomskih varijabli inflacije, zaposlenosti i rasta u raznim zemljama i razdobljima.

Nagradu za životno djelo dobilo je šest znanstvenika, godišnjom nagradom za znanost nagrađeno je četrnaest znanstvenika, dok je petorici znanstvenika dodijeljena godišnja nagrada za popularizaciju i promidžbu znanosti. Šest znanstvenih novaka također je dobilo godišnju nagradu za znanost.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.