Hrvatski radio

Radio Pula

Marinko Škare kandidat za ministra gospodarstva

20.01.2016.

14:38

Autor: Senka Mošnja

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

A profesor pulskog Ekonomskog fakulteta Marinko Škare u političkim se krugovima spominje kao kandidat za ministra gospodarstva u budućoj Vladi. Profesor Marinko Škare potvrdio je kako je ovih dana bio na razgovoru kod mandatara Tihomira Oreškovića.

Iako ne može potvrditi je li kandidat za ministra gospodarstva, činjenica je, kaže Marinko Škare, da je o gospodarskim pitanjima već bio kontaktiran i kada ga se, još prije Božića, spominjalo kao mogućeg premijera u novoj Vladi. Kao poznavatelj gospodarskih kretanja, već je tada predložio da se pri Vladinom uredu osnuje Ekonomski savjet koji bi pomagao Vladi, ali i obavještavo javnost o gospodarskim pitanjima, ističe Škare.

Jedno od aktualnih pitanja svakako je i ono treba li ili ne provesti reformu 2. mirovinskog stupa. Profesor Škare toj reformi nije sklon, smatra je kratkoročnim rješenjem, a zamrzavanje imovine građana - svojevrsnom nacionalizacijom. Hoće li postati ministar gospodasrstva ili predsjednik Vladinog Ekonomskog savjeta, profesor i hrvatska javnost trebali bi saznati već sutra, kao i imena svih ostalih predloženih ministara nove Vlade.

Više možete poslušati u nastavku.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.