Hrvatski radio

Radio Pula

16:00 / 09.06.2020.

Autor: Džana Banić

Marservis vlasnik 4 brodice prestižne oznake hrvatske kvalitete

foto: Mauro Giorgi /HRT

foto: Mauro Giorgi /HRT

Foto: - / -

U županijskoj Gospodarskoj komori u Puli predstavljena su četiri plovila tvrtke Marservis iz Kašteliera koja odnedavna nose oznaku hrvatske kvalitete. Oznaka je to koja jamči visoku kakvoću proizvoda ili usluga nastalih na temelju hrvatske tradicije, razvojno-istraživačkog rada i inovacija.

-

Četiri brodice tvrtke Marservis prva su istarska plovila koja nose prestižnu oznaku hrvatske kvalitete. Riječ je o gospodarskim plovilima različitih namjena te jednom za rekreaciju a oznaka bi, očekuje vlasnik i direktor tvrtke Lučano Beg, trebala na tržištu pridonijeti boljem prepoznavanju njihovih prednosti u odnosu na konkurenciju.

Oznaku hrvatske kvalitete ima sedam istarskih tvrtki, odnosno 14 proizvoda i usluga. Svi oni uvjerili su se da znak podiže konkurentnost i vidljivost na tržištu, ističe Jasna Majetić Jaklin predsjednica županijske Gospodarske komore.

Stoga valja istaknuti kako je još uvijek otvoren natječaj na koji se poduzetnici mogu javiti i dobiti bespovratna sredstva Ministarstva gospodarstva za troškove financiranja postupka dobivanja oznaka hrvatske kvalitete ili izvornog hrvatskog proizvoda.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.