Hrvatski radio

Radio Pula

Maškare konačno preuzele vlast u Puli

15.01.2016.

14:01

Autor: Elvis Morina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Mada neki misle da maškare vladaju Pulom tijekom cijele godine ipak su se prevarili. Danas je pulski gradonačelnik službeno predao ključeve grada meštru Bepu i tako označio početak maškarane vlasti koja će trajati sve do spaljivanja pusta u u torak devetog veljače.

Božo prenjeni ovogodišnji pust danas će biti postavljen u 17 sati na Velom vrhu kako bi spremno dočekao svoje spaljivanje i okajanje grijeha za mnoge stvari za koje je kriv i za koje bi neki željeli da je kriv. Čitanjem presude od strane meštra Bepa i njegovog pomoćnika Zgorene šaruge odriještiti će se svi grijesi te kazniti pravoga krivca. Maškare će barem prema riječima meštra biti cijelo vrijeme svoje vladavine sa narodom.

Velika karnevalska povorka najavljena je za 30. siječnja gdje će maškarane skupine njih više stotine u velikoj povorci krenuti od Arene, Kandleovom ulicom pa sve do Portarate gdje će se održati velika fešta i predstavljanje maškaranih skupina.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.