Hrvatski radio

Radio Pula

Masovni turizam donosi veliku štetu Istri

21.09.2017.

17:45

Autor: Tatjana Kaštelan

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Masovni turizam donosi veliku štetu koja će tek doĆi na naplatu, a cijenu će platiti građani. Istaknuo je na konferenciji za novinare u Puli Anton Josip Rupnik u ime Zelenog saveza - Zelenih. Pozvao je mjerodavne u Istri da stvore uvjete za razvoj ekološkog i agro turizma.

Na četvorni metar jedan, a ne četiri turista. Na ulazu u Pulu parkiralište umjesto prometnog kaosa. Željeznički, umjesto prijevoza kamionima. Zaštititi resurse i okrenuti se razvoju. Rekao je Josip Anton Rupnik u ime Zelenog saveza - Zelenih i dodao da se ne može živjeti od djelatnosti za dva mjeseca u godini.

Treba spojiti turizam i poljoprivredu, i naše proizvode nuditi turistima umjesto da kupuju u trgovini. Ovaj, takozvani masovni turizam nanosi veliku štetu, kaže Rupnik.

Od turizma treba imati koristi istarski čovjek a ne pojedinci. Eko-agroturizam i eko-turizam trebaju biti prioriteti. Tako bi ljudi ostali živjeti i raditi na svojoj zemlji. Josip Antun Rupnik pozvao je mjerodavne institucije, gradsku i županijsku vlast, da poduzmu sve da se to ostvari.

Opširnije poslušajte u nastavku.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.