Hrvatski radio

Radio Pula

Matica umirovljenika najavila aktivnosti u 2017.

25.01.2017.

13:32

Autor: Jana Radić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Matica umirovljenika Istarske županije ima ček pet tisuća članova te obuhvaća četrnaest udruga iz cijele Istre. Planova u 2017. ima mnogo. Sportske igre, zbor i likovne radionice te pomoć manje pokretnim članovima, to je samo dio aktivnosti kojima se bave.

Partijom pikada s pulskim gradonačelnikom Borisom Miletićem, umirovljenici su jutros simbolično najavili aktivnosti koje planiraju provoditi u 2017. Najviše je interesa za sportske igre koje se održavaju pred ljeto, no tijekom cijele godine korisnici pohađaju brojne radionice poput plesa i zbora.

Ovakve aktivnosti pomažu nam kako ne bismo razmišljali o svakodnevnim problemima, ističe predsjednik matice umirovljenika Bruno Stermotić.

Gradonačelnik Pule Boris Miletić poručio je da građane treće životne dobi ne smijemo zaboraviti, a osvrnuo se i na preduge liste čekanja za županijske Domove za starije osobe. Istaknuo je da sustav mora biti pravedniji te da bi osobe bez imovine i s malim primanjima trebale imati prioritet.

Jutrošnje druženje umirovljenici su iskoristili i kako bi podsjetili da se prema novom zakonu svi stariji od 18 godina mogu učlaniti u Maticu umirovljenika za skromnih 40tak kuna godišnje.

Poslušajte prilog. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.