Hrvatski radio

Radio Pula

Mauricio Licul kandidat SDP-a i HSU-a za gradonačelnika Pule

31.01.2017.

14:08

Autor: Nives Kalebić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Mauricio Licul nezavisni pulski gradski vijećnik i nekadašnji istaknuti član Ladonje kandidat je koalicije SDP-HSU za pulskog gradonačelnika na svibanjskim lokalnim izborima. Čelnici ove koalicije Licula su danas predstavili u Puli, uvjereni da će postati novi gradonačelnik najvećeg istarskog grada.

SDP i HSU za gradonačelnika Pule odlučili su kandidirati nestranačkog čovjeka Mauricija Licula. Javnosti poznatog kao doktora znanosti u području energetike, te po vrlo aktivnom i konstuktivnom osmogodišnjem radu u Gradskom vijeću Pule. Licul je kao razlog kandidature naveo viziju grada po mjeri svih građana, a ne kako je rekao aktualnih političkih elita. "Pula predugo živi u učmaloj i apatičnoj realnosti, a to jedino ide na ruku aktualnoj gradskoj vlasti. Uvjeren sam da su promjene moguće, a upravo jedan ujedinjen i zajednički izlazak cijele oporbe je jedna poluga i način kako da se te promjene dogode", poručio je Licul.

Potpredsjednik SDP-a i saborski zastupnik Peđa Grbin pozvao je Puljane da dobro razmisle o tome koliko su uistinu zadovoljni kako se upravljalo Pulom u posljednjih 12 godina. "Ako poput mene smatraju da je grad u lošem stanju, ako im je neugodno šetati središtem grada i ako se osjećaju nelagodno kada pogledaju u fasade koje se raspadaju, odnosno ako smatraju nepojmljivom činjenicu da se u gradskoj upravi ili u nekoj gradskoj tvrtki ne mogu zaposliti bez članske stranačke iskaznice, onda neka traže promjene, istaknuo je Grbin". 

Promjene u ovom gradu su nužno potrebne jer godinama slušamo uvijek ista obećanja koja se ne realiziraju, od garažnih kuća i izgradnje novih vrtića do poduzetničkog inkubatora. Mislim da je vrijeme da uz pomoć građana Pula jasno kažemo da želimo bolju Pulu", kazao je predsjednik pulskog SDP-a Danijel Ferić.

I predsjednik HSU-a Silvano Hrelja zadovoljan je što su dvije stranke uspjele stvoriti sinergiju i okupiti se oko nestranačkog kandidata. "Mislim da ovaj grad zaslužuje puno više i smatram da je neopravdano zapostavljen već duže vrijeme. Stoga želimo napraviti iskorak u politici, odnosno da se ne dijelimo i razbijamo na stranke i strančice, da ne fragmentiramo biračko tijelo, već stvorimo jednu političku sinergiju", poručio je Hrelja.

Na novinarski upit kako je na posljednjim izborima SDP također podupro nestranačkog kandidata Damira Kajina te da im to nije donijelo uspjeh, Grbin je odgovorio da to nije točno jer su izbori donijeli promjene. Umjesto Jakovčića došao je Flego, koji je, bez obzira što ima mana, ipak iskorak, kaže Grbin.

Na pitanje pak, koji će biti kandidati za Liculove zamjenike rečeno je da će jedan biti iz redova SDP-a, a drugi i HSU-a.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.