Hrvatski radio

Radio Pula

Medicinari najesen u najbolje opremljenoj školi na ovim prostorima

11.06.2021.

15:47

Autor: Tatjana Kaštelan

Medicinska škola Pula, internetska stranica (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Medicinska škola Pula, internetska stranica (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Foto: - / -

Učenici pulske Medicinske škole u novoj će zgradi nastavu pohađati od jeseni. Useljavaju se u godini u kojoj se obilježava jubilarna 65. godina postojanja. Bit će to jedna od najsuvremenijih škola ovih prostora, a uskoro će krenuti i novi smjerovi za mlade medicinare.

Građevinski radovi su gotovi, uređuje se park, tijekom ljeta još opremanje te će učenici i djelatnici s radom u novoj Školi najesen. Nova zgrada Medicinske škole Pula nastala je u jubilarnoj 65. godini postojanja i bit će to najsuvremenija srednja škola na našem prostoru. S radom je počela davne 1956. godine, tada je to bila Škola za medicinske sestre, pojašnjava ravnatelj Medicinske škole Pula Ivan Žagar.

Sadržaj i oprema Škole odgovaraju zahtjevima 21. stoljeća. Investiciju vrijednu 50 milijuna kuna financiraju Istarska županija i Grad Pula. Prostor je to od 4.000 četvornih metara; četiri etaže, tri specijalizirana kabineta, interaktivni ekrani, nova oprema, kabineti za dentalne tehničare, knjižnica, multimedijalna dvorana, edukativni prostori za javnost, interna menza kojom se promovira zdrav život.

Traju upisi u zvanja medicinska sestra/tehničar i fizioterapeutski tehničar/ka. No, ambiciozni planovi već se realiziraju pa će uskoro Škola ponuditi nove smjerove, primjerice, dentalni, laboratorijski tehničar. Za zvanje Medicinska sestra/tehničar, pojašnjava Snježana Svitlić-Budisavljević, formiraju se tri razreda. Upisuju se i fizioterapeutski tehničari/ke, kaže Danijela Panić. Bit će to jedan razred medicinara, a ovo je zvanje sve traženije. 

Sve informacije o upisima, smjerovima, zvanjima te pohađanju mogu se pronaći na internetskoj stranici medicinskaskolapula.hr te na društvenim mrežama Škole. Učenicima je buduće radno mjesto zagarantirano, a roditeljima je ovo svojevrsni poziv da svoju djecu upoznaju s ovim potencijalnim zvanjem, za koje treba imati i poseban osjećaj.

Opširnije poslušajte u nastavku.

Medicinari najesen u najbolje opremljenoj školi na ovim prostorima

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.