Hrvatski radio

Radio Pula

Medulinci donirali mobilne kućice i kontejnere

13.01.2021.

17:50

Autor: Tomislav Šikić

Foto: Općina Medulin/ustupljena fotografija

Foto: Općina Medulin/ustupljena fotografija

Foto: - / -

Općina Medulin donirala je tri grijane mobilne kućice, opremljene kompletnim namještajem, krevetom, kuhinjom i sanitarnim čvorom. Dvije mobilne kućice donirane su ugroženoj četrnaestočlanoj obitelji iz sela Maje, a jedna mobilna kućica obitelji u selu Pecki u Sisačko-moslavačkoj županiji.

Donaciji su se  pridružile i tvrtka Albanež d.o.o. s jednim kontejnerom koji je uz pomoć donacija mještana opremljen s dva kreveta, grijalicom, potrebnim plahtama i dekama kako bi se u njega mogla smjestiti obitelj iz sela Pecki te tvrtka Cesta d.o.o. s jednim opremljenim kontejnerom koji će se donirati obitelji u selu Graberje. 

Sve su mobilne kućice i kontejneri dostavljeni najugroženijim obiteljima u suradnji s Caritasom Porečke i Pulske biskupije i to nakon što je, sredinom prošlog tjedna,  Načelnik Općine Medulin s predstavnicima mjesnih odbora, dostavio je prikupljene donacije mještana općine Medulin u selo Pecki. Tamo ih je dočekao predsjednik MO Pecki Zlatko Abramović uz kojeg su obišli najpotrebitije obitelji,  uručili  im donacije prehrane, higijenskih potrepština, odjeće, grijalica, rešoa i dr. te utvrdili da je mještanima najpotrebniji krov nad  glavom, osobito zbog pogoršanja vremenskih prilika. 

U samo dva dana kućice i kontejneri su kupljeni, opremljeni te uz pomoć tvrtke Banko transporti d.o.o., dopremljeni  i postavljeni u  dvorišta ugroženih obitelji. 

U posljednjim tjednima u općini Medulin prikupljene su značajne donacije prehrane, higijenskih potrepština i odjeće  koje su u više navrata odvezene u skladište Crvenog križa u Puli, za potrebite na potresom pogođenom području. 

Donacije se i dalje mogu donositi na portu Općine Medulin te se i dalje mogu uplaćivati novčana sredstva na poseban račun Općine za pomoć potresom pogođenim područjima.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.