Hrvatski radio

Radio Pula

Međunarodni kongres hitne medicine u Puli

29.10.2021.

13:15

Autor: Tomislav Šikić

Foto: zhmiz.hr

Foto: zhmiz.hr

Foto: - / -

Dvadeset i četvrtu godinu Hrvatska uruga djelatnika hitne medicinske pomoći organizira međunarodni kongres hitne medicine pod nazivom "Znanost i iskustva spašavaju živote". Ove godine kongres se održava od 29. - 31. listopada u Hotelu Histria u Puli.

Sudionici kongresa su izvanbolnički i bolnički liječnici, medicinske sestre/medicinski tehničari i vozači hitne medicinske službe koji će se putem predavanja i edukacijskih radionica predavača iz zemlje i inozemstva upoznati s novim spoznajama iz područja hitne medicine.  

Ove godine domaćin kongresa je Nastavni zavod za hitnu medicinu Istarske županije. 

Svečano otvorenje je u 17 sati uz pokaznu vježbu HGSS-a, spašavanje s visine i oživljavanje (reanimaciju) koju će izvesti tim hitne medicinske službe Istarske županije, ispostave Pula. 

Nakon svečanog otvorenja, u 18 sati,  slijedi okrugli stol s eminentnim stručnjacima iz zdravstva i sistema hitne medicine (bolničke i izvanbolničke) na temu reforme zdravstva.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.