Hrvatski radio

Radio Pula

Međunarodni praznik rada prigodno obilježen u Puli

01.05.2018.

11:46

Autor: Nives Kalebić

(foto: Duško Marušić/Pixsell)

(foto: Duško Marušić/Pixsell)

Foto: - / -

Predstavnici Grada Pule i sindikata položili su vijence na spomen ploču radnicima iz 1920. palima boreći se za radnička prava. U sklopu programa, u kojemu je nastupio Puhački gradski orkestar i zbor Lino Mariani, gradski su čelnici istaknuli zadovoljstvo današnjom multietničkom atifašističkom Pulom.

Sindikalni čelnici dotaknuli su se Uljanikovaca među kojima je, kako su rekli, sve više onih koji žele napustiti zemlju. To što su sindikati svečanost organizirali zajedno s Gradom ne znači, kažu, da su gradskim odlukama zadovoljni. Rajko Kutlača iz Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije kaže: "Mi smo slušali neki dan na Gradskom vijeću velike uspjehe komunalnih poduzeća, a nitko nije spomenuo da deset godina nije dignuta plaća u radnicima u komunalnim poduzećima. I da se događa ono što se nikad nije događalo da radnici napuštaju komunalna poduzeća", rekao je Kutlača.

Robert Cvek zamijenik gradonačelnika Pule ističe: " Plaće su redovite, plaće su uredne. Mislim da veći naglasak treba staviti na one koji plaću ne dobivaju i one koji su u problemima i one koji sa svojom plaćom ne mogu preživjeti", rekao je Cvek.

Središnja proslava Međunarodnog praznika rada tradicionalno se održava u Šijanskoj šumi, gdje će program trajati cijeli dan. U Titovom parku pak, poslijepodne u 19 sati Radnička fronta organizira središnji prosvjednik skup pod nazivom Borba se nastavlja.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.