Hrvatski radio

Radio Pula

Mimohod branitelja u Puli

05.08.2015.

13:22

Autor: Čarles Gržinić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Trećim mimohodom branitelja Istarske županije i u Puli su obilježeni Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i 20. obljetnica vojne akcije Oluje. Mimohod u Puli organizirala je županijska Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Gotovo tisuću branitelja, članova braniteljskih udruga iz Pule, Umaga, Poreča, Labina, Pazina i Rovinja te predstavnici lokalne samouprave, policije, Javne vatrogasne postrojbe Pula i MORH-a okupili su se u Puli kako bi još jednom odali počast onima koji su na oltar domovine položili najvažnije - vlastiti život. Nakon jutarnje mise u pulskoj Katedrali i polaganja vijenaca podno Središnjeg križa na Gradskome groblju te u parku Franje Josipa, branitelje su spuštanjem 10-metarske zastave s Arene pozdravili članovi Društva speleologa i padobranci koji su sa zastavama doskočili na trg ispred amfiteatra. 

U pulskom Domu hrvatskih branitelja, gdje je mimohod i završio, sudionicima su čestitali predsjednik koordinacije branitelja Vinko Knez, pulski gradonačelnik Boris Miletić i istarski župan Valter Flego.

Poslušajte tonski prilog. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.