Hrvatski radio

Radio Pula

14:35 / 12.11.2018.

Autor: Tatjana Kaštelan

Minimalac Uljanikovcima najvjerojatnije u utorak

Uljanik (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Uljanik (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Foto: - / -

Plaće Uljanikovim radnicima nisu isplaćene, no minimalac bi prema informacijama Štrajkaškog odbora Uljanika trebao na račune sjesti sutra. Uprava dorađuje konačnu verziju plana restrukturiranja brodogradnje u Puli i Rijeci koji će sredinom tjedna biti predstavljen u Ministarstvu gospodarstva.

Premda su se nadali danas, izgledno je da bi tek sutra državna agencija na račune mogla uplatiti plaću za rujan i to minimalac od 2.700 kuna. Ostatak do bruto plaće trebali bi uplatiti brodograditelji no još se o tome razgovara, ističe Boris Cerovac iz Štrajkaškog odbora Uljanika.

Što se, pak, tiče plaće za deseti mjesec, i o tome se razgovara ali zasad još nema izvora iz kojega bi se ona mogla isplatiti, dodaje Cerovac.

Uprava će sredinom tjedna novi plan restrukturiranja predstaviti u Ministarstvu gospodarstva; Marko Alviž iz Stožera za obranu Uljanika ističe kako bi bilo iluzorno očekivati da će se to sve riješiti kroz nekoliko dana, budući da su Uljanikovci plan s bivšom Upravom čekali mjesecima.

Ako predstavnici Vlade odobre novi plan razvoja brodogradnje u Puli i Rijeci, on se šalje u Bruxelles pa ako dobije prolaznu ocjenu kreće u primjenu. To znači dovršetak dvaju brodova te ugovaranje novih gradnji u Uljaniku.

Opširnije poslušajte u nastavku.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.