Hrvatski radio

Radio Pula

Ministar Goran Marić posjetio pogone Cimosa u Buzetu

01.06.2017.

15:01

Autor: Klara Dujmović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ministar državne imovine Goran Marić posjetio je pogone Cimosa u Buzetu. Zajedno sa saborskim zastupnicima iz Istre, županom Valterom Flegom i gradonačelnikom Buzeta Sinišom Žulićem primili su ga predstavnici te automobilske tvrtke.

Cimos je nedavno preuzeo talijanski fond Paladio Finanziaria čime je u toj tvrtki osiguran nastavak proizvodnje. Cimos u Istri u trima pogodnima u Buzetu, Labinu i Roču zapošljava više od tisuću radnika. Ministar Goran Marić izrazio je zadovoljstvo oko rješenja problema s Cimosom. Istaknuo je kako je Slovenija Hrvatskoj upravo danas uplatila 7 milijuna eura na ime starog duga prema Riječkoj banci.

Ministar Marić rekao je kako su time stvorene pretpostavke ne samo za normalan nastavak proizvodnje i zadržavanje radnih mjesta, nego i za proširenje proizvodnje. U ovom pogonu proizvode se dijelovi za zapadnu Europu i to je dokaz da Hrvatska zna raditi i proizvoditi, ako se za to stvore uvjeti, zaključio je ministar Marić.

Član uprave Cimosa Gerd Rosendahl zahvalio je hrvatskoj Vladi na pomoći oko pregovora i realizacije u dokapitalizaciji tvrtke. Istaknuo je da ugovaraju nove poslove, da će unutar tvrtke biti restrukturiranja no da će sve ovisiti o poslovima koje dogovore.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.