Hrvatski radio

Radio Pula

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković posjetio Istru

29.05.2020.

12:32

Autor: Nives Kalebić

foto: Duško Marušić/PIXSELL

foto: Duško Marušić/PIXSELL

Foto: - / -

Hrvatske ceste u izgradnju i obnovu prometnica u Istri ove godine ulažu 80 milijuna kuna. Najznačajnije investicije obišao je danas ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković...............

Istaknuo je, kako unatoč epidemiji koronavirusa i rezanju prihoda Hrvatskim cestama, ulaganja u istarske državne ceste nisu stala, kao ni dupliranje ipsilona od Pazina do Učke. 

-

Najveća investicija Hrvatskih cesta u Istri ove je godine izgradnja državne ceste Rogovići - Lindarski Križ, kraj Pazina, vrijedna gotovo 43 milijuna kuna. Uz nju ministar mora, prometa i infrastukture Oleg Butković posjetio je i gradilište rekonstrukcije državne ceste na dionici Novigrad - Stancija Rosello, investicije vrijedne 17 milijuna kuna, te gradilište rotora na Aveniji Grada Vukovara u Umagu čija izgradnja iznosi 5 milijuna kuna. Ipak najveće je gradilište dionica istarskog ipsilona od Pazina do tunela Učka, istaknuo je ministar Butković.

Izgradnja druge cijevi tunela Učka i dupliranje ceste do Matulja dobilo je zeleno svijetlo, čeka se pozitivan odgovor Europske komije, nakon toga prijedlog odlazi na Vladu. Sva potrebna dokumentacije je ishodovana i radovi bi mogli krenuti do kraja ove godine, pojasnio je Butković

U izgradnju i širenje istarskog ipsilona do sad je uloženo 160 milijuna eura, dok su ostale cestovne projekte u Istri, a koji su u nadležnosti Hrvatskih cesta, posljednjih godina uložene milijarde kuna.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.