Hrvatski radio

Radio Pula

Ministar Nakić obišao gradilište pulske Opće bolnice, CT uskoro u funkciji

21.07.2016.

16:25

Autor: Danijela Dorani

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Gradilište nove pulske bolnice, barem se tako čini, već neko vrijeme miruje. Zastoji su mogući no bolnica će biti gotova otprilike u planiranom roku, izjavio je ministar zdravstva Dario Nakić za današnjega obilaska gradilišta.

Da su građevinski radovi u zastoju, potvrdio je ovih dana i predsjednik Upravnog vijeća pulske bolnice Valerio Drandić. Na pitanje hoće li bolnica biti gotova do 2018. tehnički ministar Dario Nakić je rekao da je moguće kašnjenje od šest mjeseci, a sve u svrhu što kvalitetnije nove bolnice koja prati potrebe građana i turista.

Ministar je istaknuo je da je predviđeni trošak izgradnje od 800 milijuna kuna racionalizacijom uspješno smanjen na 600 milijuna. Pri tomu će se, kako je rekao, zadržati kvaliteta pulske bolnice koja je specifična u odnosu na ostale županijske bolnice: udaljenost do najbliže, one riječke, jest stotinu kilometara, u Hrvatskoj je prosječna udaljenost između bolnica 36 kilometara, u Europskoj uniji 77 kilometara i o tome treba voditi računa, istaknuo je ministar Nakić. U njegovoj su pratnji za obilaska bolnice bili i istarski župan Valter Flego te pulski gradonačelnik Boris Miletić.

Upraviteljica pulske Opće bolnice, doc.dr.sc. Irena Hrstić najavila je pak kako će za tri tjedna, na lokaciji u Negrijevoj, pacijentima biti na raspolaganju dva nova CT uređaja. Uređaj za magnetnu rezonancu, kako je rekla, nije toliko životno važan te će, čini se, morati pričekati novu bolnicu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.