Hrvatski radio

Radio Pula

Ministar smjenjuje ravnatelja Strukovne škole u Puli

23.11.2012.

15:42

Autor: Jana Radić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Među školama koje su mimo zakona upisivale učenike je i Strukovna škola u Puli. Sukladno jučerašnjoj odluci ministra Željka Jovanovića, među ravnateljima koji su razriješeni dužnosti je i ravnatelj Strukovne škole Ante Babić.

Ravnatelj Babić objašnjava da je svjestan svoje krivnje, ali da je riječ o sedam upisanih učenika koji su imali tek dva do pet bodova manje od propisane norme za upis.

                                                                ***

Podsjetimo: Nakon smjena u srednjim školama zbog nelegalnih upisa Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta odlučilo je napraviti red u svim školama. Prosvjetna inspekcija prošlih je mjeseci intenzivno obilazila škole i danas predstavila rezultate nadzora. Obišli su 118 škola, nepravilnosti otkrili u njih 27, a 14 ravnatelja predloženo je za razrješenje. 

Prosvjetna inspekcija predložila je razrješenje Petra Vrbanića, ravnatelja Srednje škole Braća Radić iz Kaštel Štafilića, Joze Bešlića iz Poljoprivredno-prehrambene škole Požega, Bože Pavlovića iz Zdravstveno-veterinarske škole A. Štampara Vinkovci, Gordane Dragušica iz I. gimnazije u Osijeku, Igora Marača iz 5. Tehničke škole za strojarstvo i brodogradnju u Rijeci, Marije Maćešić iz 6. Trgovačke i tekstilne škole u Rijeci,Antona Babića iz Strukovne škole Pula, Damira Jakšića iz Prirodoslovne škole Karlovac, Roberta Erdeljca iz Šumarske i drvodjeljske škole Karlovac, Zdravka Saboleka iz 10. Srednje škole Koprivnica, Dušanke Novakiz Ekonomske i trgovačke škole Čakovec, Marinele Labaš iz Škole za medicinske sestre Vrapče u Zagrebu, Nade Stanić iz Ugostiteljsko-turističkog učilišta u Zagrebu te Veronike Javor, ravnateljice XV. gimnazije u Zagrebu.

Do sada je razriješeno devet ravnatelja, a za ostalih pet razrješenja teče propisani rok školskom odboru da donese odluku o razrješenju.

                                                                ***

U međuvremenu su svom ravnatelju potporu dali svi zaposleni u Strukovnoj školi Pula. Pismo potpore čita Jana Radić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.