Hrvatski radio

Radio Pula

Ministar turizma Cappelli posjetio Labin i Rabac

13.02.2017.

15:41

Autor: Nives Kalebić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U hrvatski se turizam ove godine ulaže više od 800 milijuna eura, a jedna od najvećih investicija je ona u Rapcu, gdje se grade dva luksuzna ljetovališta visoke kategorije. Investicija je vrijedna oko pola milijarde kuna, a gradilište je danas posjetio ministar turizma Gari Cappelli.

Na gradilištu u Rapcu trenutačno je više od tisuću radnika. Dva nova luksuzna ljetovališta, koja će se prostirati na 15 hektara, trebala bi biti gotova do početka sezone, imat će 4 i pet zvjezdica i primat će nešto manje od 3 tisuće gostiju. Ministar turizma Gari Capelli istaknuo je kako danas u zemlji imamo 300 hotela visoke kategorije po čemu smo sve prepoznatljiviji. Gotovo 60 posto kapaciteta je trenutačno sa 4 i 5 zvjezdica i u takvim je objektima popunjenost veća tri tjedna u odnusu na druge objekte, kaže Cappelli.

Za takve hotele trebat će nam i kvalitetno osoblje, upozorio je predsjednik uprave Valamar Rivijere u čijem su vlasništvu rabački objekti Željko Kukurin. Bit će zaposleno 650 djelatnika, od će njih 350 biti novo zaposlenih, kaže Kukurin.

Zato ćemo, dodaje Kukurin, 200-ak učenika i studenata stipendirati zajedno s Ministarstvom, a njih 850 primit ćemo kao stalne sezonce. Jedno od dva nova rabačka luksuzna ljetovališta već je rasprodano turoperatoru TUI-ju za iduće tri godine, a tvrtka se usmjerila prema tržištu Skandinavije i Velike Britanije, odnosno prema avio gostima boljih platnih mogućnosti. Prvi gosti u rabačke će objekte stići će već u lipnju.

Ministar Cappelli danas je obišao i jedini hotel s četiri zvjezdice u Labinu koji je i u veljači u cijelosti popunjen. A popunjenost bi i ove godine trebala biti izvrsna. Dok rezervacije za Europu u prosjeku rastu za 3 posto u odnosu na lani, u Hrvatskoj čak 4 puta više, zaključio je ministar Cappelli.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

2 dana

EUROPA 27

SLAVEN KLIČEK