Hrvatski radio

Radio Pula

Ministar turizma Gari Capelli u Puli

02.06.2020.

13:30

Autor: Nives Kalebić

foto: Jurica Galoić/PIXSELL

foto: Jurica Galoić/PIXSELL

Foto: - / -

Pulska Škola za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu dobila je gotovo 45 milijuna kuna bespovratnih sredstva za Regionalni centar kompetentnosti. Ugovor o dodijeli potpisali su ministar turizma i ravnateljica škole, a novac je namaknut iz Europskog socijalnog fonda.

Osim u Puli, uspostavit će se još 5 sličnih centara u koje će se uložiti oko 380 milijuna kuna. 

-

Ulaganje u obrazovanje kvalitetnih turističkih kadrova, jedan je od prioriteta Ministarstva turizma, istaknuo je ministar Gari Cappelli.

Regionalni centar kompetentnosti u Puli opremit će se najsuvremenijom tehnologijom. U njemu će se usavršavati budući kuhari, konobari, recepcionari, a dodatna će znanja u ugostiteljskim i turističkim vještinama naučiti i profesori. U centru će se izrađivati i kurikuli kako bi se što brže i učinkovitije odgovorilo na potrebe tržišta rada, istaknula je ravnateljica pulske Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Orhideja Petković.

Regionalni centar kompetentnosti u Puli bit će završen 2023-će godine. Osim dobivenih 45 milijuna kuna za opremanje, iz europskih fondova namaknuto je još 35 milijuna za njegovu dogradnju. Inače u posljednja dva mjeseca Ministarstvo turizma Istri je dodijelilo 217 milijuna kuna pomoći koju je iskoristilo 35 tisuća djelatnika u istarskom turizmu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.