Hrvatski radio

Radio Pula

Ministrica Vučković održala sastanak sa savudrijskim ribarima

17.11.2020.

18:16

Autor: Tomislav Šikić

Savudrija (Foto: HRT)

Savudrija (Foto: HRT)

Foto: - / -

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković sa suradnicima održala je sastanak s predstavnicima grada Umaga, Istarske županije, lokalnim udruženjima obrtnika i savudrijskim ribarima na temu aktualnog stanja u Savudrijskoj vali.

- Stav Republike Hrvatske je poznat - riječ o presudi koja je donesena u kontaminiranom procesu. Nastavit ćemo pred međunarodnim tijelima i ustanovama dokazivati činjenice na kojima temeljimo naše stavove, a koje podržavaju međunarodno pravo i pravda.  Našim ribarima nije lako raditi pod takvim pritiskom, ali oni rade zakonito i u hrvatskim teritorijalnim vodama, a Vlada Republike Hrvatske u cjelini ih podupire na različite načine. Ribarima je osigurana pravna pomoć i oni ne trpe financijske poteškoće, a mi vjerujemo da će se naš argumentiran i pravno utemeljen pristup u konačnici isplatiti - istaknula je ministrica Vučković nakon sastanka.

Na sastanku se raspravljalo i o budućoj uredbi kojom će se regulirati korištenje europskih sredstava za ribarstvo i akvakulturu. Ministrica Vučković je podsjetila i na jučerašnji početak isplate predujmova za izravna plaćanja za proizvodnu 2020. godinu u iznosu od 1,56 milijardi kuna, što je 200 milijuna kuna više nego za 2020. godinu. Također, u postupku elektronskog savjetovanja je i novi program pomoći poljoprivrednim proizvođačima u sektoru govedarstva, svinjogojstva, voćarstva i povrća.

Ministrica Marija Vučković (Foto: HRT)

Ministrica Marija Vučković (Foto: HRT)

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.